Tuning

Wilt u de motor van uw auto verbeteren? Kies er dan voor om uw auto te laten tunen.

Wat is tuning?

Er bestaan verschillende vormen van tunen. Meestal betekent het laten tunen van uw auto dat er een ingrijpende verandering aan het voertuig plaatsvindt. Het doel van tuning is vaak om een auto sportiever en opvallender te maken. Het verbeteren van de prestaties van de motor wordt ook wel chiptuning genoemd.

Chiptuning

Met chiptuning verbetert u de prestaties van uw auto en optimaliseert u het motormanagement. Het doel hiervan? Ervoor zorgen dat de motor van uw auto door deze methode krachtiger, zuiniger, soepeler en sneller wordt. Bij Gert Brandsen beschikken we inmiddels over jarenlange ervaring als het aankomt op het chiptunen van auto’s. Kies voor onze professionele aanpak en ontdek het verschil van rijden in een krachtigere en zuinigere auto.

Onze werkzaamheden bij chiptuning

Tegenwoordig bevat elke motor die brandstof krijgt door middel van injectie een ECU-module (Electronic Control Unit). Deze module regelt onder meer de injectie van de brandstof, de hoeveelheid brandstof die de motor moet krijgen, wanneer de ontsteking plaatsvindt en op welk moment de gassen moeten worden uitgestoten.

Op het moment dat wij uw auto gaan chiptunen, stemmen we een aantal parameters zoals het toerental, de temperatuur en dichtheid van de lucht, de accuspanning en de stand van het gaspedaal beter op elkaar af. Dit zorgt ervoor dat uw auto beter en sneller optrekt en de topsnelheid van het voertuig verhoogd wordt. En omdat het rendement van de motor hoger wordt, vermindert u ook het brandstofverbruik.

Heeft u interesse in chiptuning van uw auto? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of plan direct een werkplaatsafspraak in.